W dziale „gotuJemy” dokumentuję nieśmiałe próby przygotowywania najróżniejszych dań. Nie uważam się za zawodowca, ani nawet zaawansowanego amatora. Dlatego proszę o zrozumienie i wyrozumiałość.

Kuskus z warzywami i wołowiną Łysina wujka Edmunda

Kiedy byłem dzieciakiem, jeden z moich przyszywanych wujków, Emund, często wyjeżdżał do pracy w krajach arabskich. Uwielbiałem go odwiedzać. Miał w domu trzy rzeczy, które mnie niesamowicie fascynowały. Były to: martwy skorpion zatopiony w przezroczystym tworzywie i... czytaj dalej

Risotto z barszczem i grzybami Celny strzał z fuzji

Są takie potrawy, które przygotowuje się tylko przy jakiejś konkretnej okazji, z jakiegoś określonego powodu. Mam na myśli na przykład wielkanocne mazurki czy wigilijny barszcz z uszkami. Wielkim miłośnikiem tego drugiego jestem od kiedy pamiętam. Co tam, miłośnikiem.... czytaj dalej

Zboczona pizza

Jeśli ktoś stworzyłby ranking najpopularniejszych dań świata, pizza z pewnością znalazłaby się na podium. Kto wie, może nawet na pierwszym miejscu. Podejrzewam nawet, że jeśli przeprowadzimy badania, w których zadamy pytanie: „Jakie jest polskie danie narodowe?”, pizza może znaleźć się dość wysoko.

czytaj dalej

Penne z balsamicznymi szalotkami i papryką Ciut po włosku

Uwielbiam makarony. Moja miłość do nich jest „pochodną” miłości do Włoch (ze szczególnym uwzględnieniem Bolonii – więcej o tym pięknym mieście tu: kliknij). Makarony przygotowuję co najmniej dwa, trzy razy w tygodniu. Dziś mam dla Ciebie przepis właśnie w „stylu... czytaj dalej

Facebook

Reklama nas karmi

Instagram

Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Smakademia jest w:

Durszlak.pl mytastepol.com
Share This
Close